Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΑΘΗΚΑΜΕ! ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ!


Επειδή εμείς δεν αποτελούμε ούτε ex officio ούτε εκ του μπακάλικου ερμηνευτές των Προεδρικών Διαταγμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά ως απλοί πολίτες, θα τοποθετήσουμε τα πράγματα, όπως εμείς τα κατανοούμε, μετά και από την πολύμηνη αναμονή μας στο ακουστικό, όπως άλλωστε μας προέτρεψε αναγνώστης του ιστολόγιου για το συγκεκριμένο θέμα.

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές, όχι για άλλο λόγο, απλά επειδή κάποιοι αόκνως και τεχνηέντως προσπαθούν να το βγάλουν από το κάδρο και να ρίξουν αλλού το ανάθεμα. Εάν λοιπόν, είχε τη θέληση ο νυν Δήμαρχος να εγγράψει στα Φ.Α.Ο. από την αρχή το Ολυμπιακό Χωριό, ως αυτοτελή οικισμό, χωρίς να ακολουθήσουν οι θυελλώδεις συνεδριάσεις, οι ενστάσεις και οι λοιπές διαδικασίες περί της περιουσίας των προγιαγιάδων και προπαππούδων και άλλων παρόμοιων ευτράπελων επιχειρημάτων,  θα είχε γίνει και ουδείς θα ασχολείτο με το θέμα, δηλαδή αν τηρεί ή δεν τηρεί το Ο.Χ. τις προϋποθέσεις του Προεδρικού Διατάγματος για αυτοτελή οικισμό, πόσο μάλλον αν είμαστε και νόμιμοι!.

Επίσης, άνευ ενδιαφέροντος και ουσίας και εκτός μετάφρασης, είναι για μας η εγγραφή των Θρακομακεδόνων ως αυτοτελής οικισμός, αφού ως γνωστόν ήδη διαθέτουν τη σχετική αυτονομία ως Δημοτική Κοινότητα και τα όποια προνόμια απορρέουν από την ιδιότητα του πρώην Δήμου και δε νομίζω να έχει ασχοληθεί έστω και ένας κάτοικος των Θρακομακεδόνων με αυτήν την υπόθεση. Αυτούς άλλα πολύ σοβαρότερα ζητήματα τους απασχολούν.

Η Βαρυμπόμπη ήταν αυτοτελής οικισμός, τη διέγραψαν στην απογραφή του 2001, για λόγους που δε μας αφορούν, είναι δικό τους θέμα να το διερευνήσουν και «πήγαν να τους την κάνουν και πάλι» αλλά είχαν την τύχη να τους ξυπνήσουμε, όταν πήραν είδηση τις δικές μας ενέργειες. Η Βαρυμπόμπη μπορεί να παίζει το δικό της βιολί αλλά κανένας δεν της έκανε χάρη. Πήρε αυτό που δικαιούνταν. Ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Όσον αφορά την υπόθεσή μας εδώ τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα μετάφρασης. Μερικοί τουλάχιστον από μας τους κατοίκους που υπογράψαμε την ένσταση, λάβαμε μια ηλεκτρονική επιστολή από το Σύλλογο (βλέπε Υ.Γ.), με την οποία μας ενημέρωναν, για κάποια εντολή που δόθηκε για να μην απογραφούμε ως αυτοτελής οικισμός, διότι το Ο.Χ. δεν πληροί τα κριτήρια (του Π.Δ.) και εκεί μείναμε μέχρι να μάθουμε για προσφυγή στο Σ.τ.Ε. και έχω την εντύπωση στο Σ.τ.Ε. καταφεύγουν οι πολίτες για να ακυρώσουν κάποιες αποφάσεις της Διοίκησης. Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, αν ισχύει το γεγονός, ότι δικαιωθήκαμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εμείς προσφεύγουμε στο Σ.τ.Ε.για να ακυρώσουμε μια θετική της απόφαση;;; Πρωτότυπο! Για να μη συνεχίζονται λοιπόν τα λάθη στη μετάφραση και για να μάθουμε επιτέλους όλοι την απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα έπρεπε προ πολλού ο Σύλλογος, ως είχε υποχρέωση, να τη δημοσιοποιήσει στην ιστοσελίδα που διαθέτει, για να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι, που έδωσαν τα ωραία τους ευρώ, (μερικοί μάλιστα όχι μόνο παραπάνω αλλά και για άλλους) και να μη βρίσκονται χαμένοι στη μετάφραση του: «πληρούμε δεν πληρούμε τις προϋποθέσεις».

Αν λοιπόν, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μας δικαίωσε και η ΕΛΣΤΑΤ, δε μας ενέγραψε στα Φ.Α.Ο., ως αυτοτελή οικισμό παράτυπα ή και παράνομα, ο Σύλλογος θα έπρεπε αρχικά να κινηθεί με εξώδικο ενάντια στην ΕΛΣΤΑΤ και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, να προβεί με τα διαθέσιμα νομικά μέσα στις ανάλογες ενέργειες για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να γίνουν οι σχετικές διώξεις για όσους παρατύπησαν ή και παρανόμησαν. Αλλά εμείς άλλα διαβάζουμε στο δελτίο τύπου του Συλλόγου για αυτήν την υπόθεση. Και μη ξεχνάμε! «Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι ηθική υποχρέωση προς όσους κατοίκους συμμετείχαν στην ένσταση και επιβάλλεται να αναρτηθεί άμεσα, για να μάθουμε επιτέλους την πραγματική μετάφραση των πραγμάτων και όχι την μπακαλίστικη. Με αυτή την πράξη πρέπει να γνωρίζουν οι ιθύνοντες του Συλλόγου, θα μας παρακινήσουν να δώσουμε ή να μη δώσουμε  επιπλέον χρήματα για τα  νέα έξοδα!  

Βατοπεδινός 

Υ.Γ
ΧΘΕΣ 14-6-11 ΠΗΓΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ Φύλλα Απογραφής Οικισμού ,ΤΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΑΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ.
ΑΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ, ΟΙ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ.
ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΗΓΕ ΕΝΤΟΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΗ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ
ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΝΗΡΓΗΣΕ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ.

Εύα Πασχαλίδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου