Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΓΙΟΚ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧOYN ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!


Ως γνωστόν, το  υπουργείο Οικονομικών πλήρωσε τα δύο δάνεια, που είχαν πάρει από ξένες τράπεζες, οι Δήμοι Ζωγράφου και Αχαρνών, συνολικού ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται ότι τα ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί από το υπουργείο, και όσα θα καταβάλλονται για την εξυπηρέτηση των δανείων, μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους, θα  παρακρατούνται από τους πόρους των ΚΑΠ, που αναλογούν στους δύο δήμους. 

Πηγή: www.capital.gr

Δηλαδή η επιβράβευση του νυν Δήμαρχου στον Τσέλιγκα, ότι πολύ σωστά έπραξε  και εφάρμοσε το: «δεν πληρώνω το θαλασσοδάνειο», όχι μόνο πήγε στράφι αλλά ο νυν θα «φάει» το καζίκι των προηγούμενων αφού για  νέα έργα χρηματοδότηση γιοκ.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σημειώσω, ότι πάντα υπάρχουν ευκαιρίες. Για παράδειγμα, πληροφορήθηκα, ότι για την κατασκευή ποδηλατοδρόμων η Ε.Ε. χρηματοδοτεί τη δαπάνη των στο σύνολό της, με την προϋπόθεση βέβαια της ύπαρξης οριστικής μελέτης.

Εφόσον λοιπόν, λεφτά  δεν υπάρχουν για  να δοθεί η μελέτη σε εξωτερικό γραφείο, τι απομένει; Να γίνει η μελέτη από το υφιστάμενο προσωπικό.

Όπως διαβάζω στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αχαρνών, υπηρετούν 8 Πολιτικοί Μηχανικοί, 3 Τοπογράφοι και 1 Μηχ. Περιβάλλοντος. Αν επιπρόσθετα υπολογίσω και τη βοήθεια του νυν και πρώην Δήμαρχου (ως μηχανικοί0, η μελέτη για τους ποδηλατοδρόμους θα γίνει με ελάχιστα χρήματα και κυρίως χωρίς τις χρονοβόρες  γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ανάθεση μελετών.

Επομένως, να μια καλή ευκαιρία για ένα έργο πρωτοποριακό και ωφέλιμο για τις Αχαρνές και πολλούς ενδιαφερόμενους θα προσελκύσει εκτός Αχαρνών και θα κατασκευαστεί χωρίς χρηματική δαπάνη του Δήμου.

Δεν πιστεύω, ότι τόσο ειδικευμένο προσωπικό να μη μπορεί να σχεδιάσει τη διαδρομή/ες και να φέρει εις πέρας μια μελέτη ποδηλατοδρόμου;

Βατοπεδινός!

1 σχόλιο:

  1. Διευκρίνηση!
    Σχετικά με την πρόταση των ποδηλατόδρομων, δεν εννοώ το ταρατζατούμ του κ. Δήμαρχου, που διαβάζω στο δελτίο τύπου του Δήμου, αλλά για αξιοποίηση του χώρου που βρίσκεται εκτός του αστικού ιστού και έχει όλες τις προϋποθέσεις για μια μόνιμη και υπερτοπική αξιοποίηση του χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή