Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ;

http://www.acharnai.org/profiles/blogs/na-dothohun-sto-dhemo

....Να παραδοθούν, άμεσα, από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας(ΟΕΚ), στο Δήμο Αχαρνών, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού, ζήτησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός.........Εμείς, ως αυριανή Διοίκηση του Δήμου, δεσμευόμαστε ότι θα αξιοποιήσουμε τα χρήματα των ασφαλισμένων του ΟΕΚ και θα αποδώσουμε άμεσα τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη νεολαία των Αχαρνών, που διψά για άθληση και ψυχαγωγία.

Όπως μπορεί να κατάλαβει ο κάθε νοήμων κάτοικος του Ολυμπιακού Χωριού, ο κύριος Κασσαβός φαίνεται ότι αφενός αγνοεί την ύπαρξη του ΦΟΙΒΟΥ κι αφετέρου θεωρεί ότι το Ολυμπιακό Χωριό ούτε κατοικείται από δικαιούχους του ΟΕΚ ούτε ότι υπάρχουν παιδιά!

16 σχόλια:

  1. Ε ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζονται μερικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άραγε οι ψηφοφόροι του Ολυμπιακού Χωριού, τι άποψη έχουν;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι προεκλογικά λαϊκίζουν, είναι προφανές γιατί ο Δήμος Αχαρνών βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κούνια που τον κούναγε να του πείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσωπικά περιμένω μια απάντηση από το ΦΟΙΒΟ, το Σύλλογο των Κατοίκων και από την ΜΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω αν τα Δ.Σ. των σωματείων, των οποίων την άποψη ζητάς, αποφασίσουν να απαντήσουν. Ελπίζω να επιτρέπεις, όμως, και την κατάθεση προσωπικών απόψεων, έστω κι αν έχουν περιορισμένο ενδιαφέρον.
    Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ο.Χ. είναι περιουσιακό στοιχείο του Ο.Ε.Κ. Ως τέτοιο δεν μπορεί να χαρισθεί ή να παραχωρηθεί οπουδήποτε εάν δεν συνδέεται με άμεση ωφέλεια των δικαιούχων του Ο.Ε.Κ. για λογαριασμό των οποίων γίνεται η συνολική διαχείριση. Έτσι κι αλλιώς είχε εξαγγελθεί και επαναδιατυπωθεί αρκετές φορές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι αποτελεί κομμάτι των υποδομών της πόλης την οποία κατοικούν δικαιούχοι του Ο.Ε.Κ.
    Ως προς τη χρήση των αθλ. εγκ/σεων κανείς δεν διαννοείται να αποκλείσει κανέναν και ειδικά αυτούς που κατοικούν κοντά σ’ αυτές τις εγκαταστάσεις και μακρύτερα από άλλες. Η διαχείριση όμως πρέπει να γίνει από τοπικό φορέα που να διασφαλίζει την προτεραιότητα στους κατοίκους (δικαιούχους του Ο.Ε.Κ.) χωρίς, όπως είπαμε, να αποκλείει και όσους λόγω εγγύτητας εξυπηρετούνται.
    Ο «Φοίβος» είναι το τοπικό σωματείο που πέτυχε -γιατί περί επιτυχίας και μάλιστα μεγάλης πρόκειται- να οργανώσει τμήματα που καλύπτουν τόσο τη μαζική άθληση, ανεξάρτητα από ηλικία, όσο και την κλιμάκωση αγωνιστικών τμημάτων από τα φυτώρια και τις ακαδημίες έως τις ανδρικές και γυναικείες ομάδες. Οι αγωνιστικές και διοργανωτικές του επιτυχίες στα μόλις τρία χρόνια λειτουργίας του μιλάνε από μόνες τους και τα λόγια είναι περιττά.
    Η προσωπική μου άποψη -την οποία υποστήριξα και ως πρόεδρος στον Σ.Κ.Ο.Χ. και ως Ειδ. Γραμματέας στον «Φοίβο» και ως Γεν. Γραμματέας της Μ.Κ.Ο. «Ο.Χ. - Σ.Π.Π.»- είναι να αναλάβει τη διαχείριση των εγκ/σεων, εκτός του κολυμβητηρίου, ο «Φοίβος», φυσικά σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα αθλητ. σωματεία του Ο.Χ. -ακόμα και με αυτά που ενδεχομένως προκύψουν στο μέλλον- αλλά και με τον Δήμο. Ειδικά για τη διαχείριση του κολυμβητηρίου, η μελέτη που έχει κάνει ο «Φοίβος» δεν του επιτρέπει, προς το παρόν, την άμεση ανάληψή της. Και εδώ όμως μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τον Δήμο, ώστε να εξασφαλισθεί και η βιωσιμότητα της λειτουργίας και η ασφάλεια της χρήσης και η επάρκεια ωρών άθλησης για όλους.

    Παύλος Γεωργίου
    κάτοικος του Ο.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ζήτημα δεν είναι τι απαντάει ο "ΦΟΙΒΟΣ" στο σχόλιό μου, διότι αυτό δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία αλλά πως αντιμετωπίζει τις προεκλογικές εξαγγελίες για το συγκεκριμμένο θέματων των Επικεφαλής των Δημοτικών Συνδυασμών που φιλοδοξούν να αναλάβουν τη Νέα Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της δομής που προκύπτει από τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" καθώς και του νυν Δημάρχου που ζήτησε τις εγκαταστάσεις από τον ΟΕΚ χωρίς ο Δήμος να αναλάβει τα έξοδα συντήρησης!

    Εν πάσει περιπτώσει οι εξαγγελίες Στάμου και Κασσαβού, δεν σας θίγουν ως Αθλητικό Σωματείο, το οποίο αγνοούν επιδεικτικά;
    Και δεν επιβάλλεται κάποια απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από την απάντηση αντιλαμβάνομαι πως δεν γνωρίζεις ότι στις αρχαιρεσίες που έγιναν το καλοκαίρι στον "Φοίβο" δεν έθεσα υποψηφιότητα και φυσικά δεν συμμετέχω πλέον στο Δ.Σ.

    Έχω τη γνώμη πως το Δ.Σ. του "Φοίβου" (στο οποίο συμμετέχουν άξιοι και συνετοί συμπολίτες) δεν έχει καμία δουλειά να σχολιάσει εξαγγελίες υποψηφίων δημάρχων και συμβούλων και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Ο καθένας ως μονάδα, όμως, και ως ελεύθερος πολίτης έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει όπως νομίζει.

    Την δική μου άποψη για τις συγκεκριμένες εξαγγελίες υποψηφίων την εκφράζει πλήρως ο πρώτος σχολιαστής.

    Για το ίδιο θέμα είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον υποψήφιο δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο και ομάδα συνεργατών του. Προτού ενημερωθούν ήταν φυσικό να έχουν άγνοια και φυσικά διαφορετικές απόψεις. Μετά από πολύωρες συζητήσεις, όμως, συμμερίστηκαν τελικά τις θέσεις που διατυπώνω στο προηγούμενο σχόλιο.

    Στις συζητήσεις αυτές συμμετείχαν και άλλοι συμπολίτες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Νάσος Βαλαβάνης, που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα δημοτικού συμβούλου με τον Σωτήρη Ντούρο.

    Κανείς δεν παντρεύτηκε κανέναν βέβαια. Εδώ είμαστε για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα και ό,τι νέο μας παρουσιάσει.

    Διαφωνώ μαζί σου όμως, στη γενική ισοπέδωση και το τσουβάλιασμα των πάντων. Καλό είναι να είμαστε σε θέση να διακρίνουμε τις διαφορές.

    Παύλος Γεωργίου
    κάτοικος Ο.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτοί που θίγονται στην περίπτωση που υλοποιηθεί η πρόταση των Στάμου - Κασσαβού είναι οι αθλητικοί σύλλογοι του Ολυμπιακού Χωριού!

    Αφού, κατά την προσωπική σας άποψη, οι εξαγγελίες των υποψηφίων Δημάρχων, όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις, δεν αφορά τον Φοίβο και τα άλλα Σωματεία στο Ο.Χ., τότε ας μην απαντήσει.

    Σχετικά με τις απόψεις του κ. Ντούρου και των άλλων Υποψηφίων θα τις αξιολογήσουμε όταν τις δούμε γραμμένες στα προγράμματα.

    Τέλος, όσον αφορά το τσουβάλιασμα και την ισοπέδωση, δικαίωμά σας να έχετε αυτή την γνώμη, ελπίζω να μου επιτρέπετε να έχω και εγώ την δική μου άποψη για τα τεκταινόμενα στο φάσμα των υποψηφίων Δημάρχων. Άλλωστε ούτε εμείς είμαστε εξωγήινοι ούτε αυτοί είναι πρωτάρηδες στον Δημοτικό στίβο των Αχαρνών, αν και μερικοί προσπαθούν να το καμουφλάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στις 2-11-2008 η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" δημοσιεύει ένα κείμενο του Σπύρου Φρεμεντίτη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού, παρουσιάζοντας μια στρεβλή και παραμορφωμένη εικόνα. Στον "Αχαρναϊκό Τύπο" (έντυπο του κ. Κασσαβού, Σεπτ. 2010) ο υποψήφιος δήμαρχος μας πληροφορεί ότι εκείνος προκάλεσε το δημοσίευμα της "Κ.Ε." και φυσικά τον πιστεύουμε, αφού ο δημοσιογράφος κ. Σ.Φ. συμμετέχει ήδη ως υποψήφιος στον συνδυασμό του.

    Τότε φυσικά αντέδρασε ο "ΦΟΙΒΟΣ" και διαμαρτυρήθηκε για το μονόπλευρο ρεπορτάζ, αλλά όπως πάντα "στου κουφού την πόρτα". Τίποτα δεν δημοσιεύθηκε.

    Για του λόγου το αληθές θυμίζω το σχόλιο του Νάσου Βαλαβάνη (Γεν. Γραμματέας, τότε, στον "ΦΟΙΒΟ") στην ιστοσελίδα "Τα Νέα του Ολυμπιακού Χωριού":

    http://www.olympicvillagenews.gr/archives/1328

    (Επι τη ευκαιρία θα μπορούσες να προσθέσεις και αυτή την ιστοσελίδα στους συνδέσμους σου, ως σχετική με το Ο. Χ.)

    Παύλος Γεωργίου
    κάτοικος Ο.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τις ει VATOPEDINOS?
    Πράγματι η φυσική κατάσταση του κυριου Κασαβου και των ψηφοφόρων του δεν είναι και η καλύτερη.Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτής, διακρίνεται μια σύγχυση που διατρέχει το εκλογικό σώμα οριζόντια και κάθετα.Παρά την επέμβαση του ειδικού για αυτές τις περιπτώσεις (ΚΎΡΙΟς Βασιλόπουλος) η κατάσταση δεν βελτιώθηκε.Αντίθετα μάλιστα, χειροτέρεψε.Έγκυρες πηγές μου αναφέρουν πως προκλήθηκε νέα συστράτευση δυνάμεων που ως κύριο στόχο έχουν να εκλείσουν στους κόλπους της παράταξης επιφανείς προσωπικότητες όπως Ο κύριος παπαρόπουλος και λοιποί σε ....όπουλος.
    Θέλω να πιστεύω πως άμα τη παραδόσει τις εγκαταστάσεις προσωπικά στον κύριο Κασσαβο η φυσική κατάσταση τόσο του ίδιο΄,όσο και των υπολοίπων θα βελτιωθεί άμεσα.
    Ταρατατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α μπα !θέλει και έγκριση.Τι μου λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμπληρωματικά ....
    Ο Φωτιαδης γι αυτό πάχυνε,ΕΠΕΙΔΉ ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΤΙς ΑΘΛΗΤΙΚΈς ΕΓΚΑΤΑΣΤΆΣΕΙς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με την ευκαιρία!
    Κύριε Γεωργίου!
    Από την πρώτη στιγμή πρόσθεσα τις ιστοσελίδες που αφορούν το Ολυμπακό Χωριό!
    Απλά δεν το προσέξατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πράγματι, παραπλανήθηκα επειδή δεν έχει εικονίδιο δίπλα στο σύνδεσμο και το διαπίστωσα καθυστερημένα μετά το σχόλιο.

    Βλέπετε ότι όλοι κάνουμε λάθη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Με την ευκαιρία", λοιπόν, ασφαλώς και έχετε το δικαίωμα της γνώμης σας(έστω και ανώνυμα, είναι ασφαλώς θεμιτό και κατωχυρομένο)και αρκετά έμπειρος φαίνεστε και ασφαλώς όχι ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ. Επικροτώ μάλιστα αρκετές απ΄ τις θέσεις σας, αν και θα προτιμούσα να μην οδηγείτε μπουλντόζα. -:)

    Εγώ, λοιπόν, δεν πιστεύω στην ύπαρξη εξωγήινων, διάβασα όμως σε ιστοσελίδα (απ΄ αυτές που έχετε παραπλεύρως) ότι "ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ" (εννοούσε στο Ολ. Χωριό) και τρομοκρατήθηκα, γιατί το μυαλό μου πήγε κατευθείαν εκεί. Ή μήπως είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα;

    Έχετε κάποιο σχόλιο ή άποψη γι' αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή