Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ!

Στα 4 περίπου χρόνια που ζω στο Ολυμπιακό Χωριό, είχα την ευκαιρία να αποκτήσω μια αρκετά καλή εικόνα για την κατάσταση των διαφόρων συνοικιών του Δήμου Αχαρνών. Ειλικρινά  ποτέ μου δεν πίστευα ότι οι Αχαρνές αποτελούν ακραίο παράδειγμα πολεοδομικής αναρχίας, τσαπατσουλιάς, αυθαιρεσίας και έλλειψης στοιχειωδών υποδομών όπως π.χ. δίκτυο ομβρίων.

Προσωπικά δεν γνωρίζω ποιος φταίει για τα χάλια της Περιοχής, εκείνο όμως που κατανοώ πολύ καλά είναι ότι για μας τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού δεν υπάρχει ελπίδα. βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης.

Στη συνέχεια δημοσιεύω το σχόλιο της κυρίας Χατζηδάκη - Βαβουρρανάκη, η οποία προφανώς γνωρίζει πολύ καλύτερα τα πράγματα και η άποψή της έχει την ανάλογη βαρύτητα.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ

Γιατί αυτό που συμβαίνει στις Αχαρνές, δεν έχει όριο, ούτε τέλος.

Γιατί η πόλη διοικείται επι σειρά ετών από μια και μόνο παρέα. Τόσο «παρέα», που έχουν αναπτυχθεί ακόμα και δεσμοί οικογενειακοί μεταξύ τους. Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση, είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα. Πανομοιότυπο και ανακυκλούμενο!

Πρόκειται περί Αυλής। Κάθε τετραετία, ουσιαστικά αναλαμβάνει νέα «σκοπιά» της ίδιας … «μεραρχίας».

Γιατί οι αληθινά ΑΞΙΟΙ πολίτες αυτού του τόπου, δεν έχουν καμία θέση στα κοινά, αφού ως τέτοιοι, κρίνονται απο την "παρέα" ως ΜΗΝ ΕΛΕΓΞΙΜΟΙ και πολεμώνται θανασίμως ή έως του σημείου να εγκαταλείψουν κάθε βλέψη για ενεργή συμμετοχή. Ρίξτε μια ματιά στο επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου και θα καταλάβετε τι λέω..

Γιατί το τι ακριβώς συμβαίνει το βλέπει κανείς ΑΜΕΣΩΣ και το διαπιστώνει με μία μόνο ματιά: στην πάμπλουτη πόλη, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ. Η πάμπλουτη πόλη, είναι πνιγμένη μέχρι το λαιμό από κολοσσιαία …δάνεια!!

Γιατί εδώ και τετραετίες, χιλιάδες εργαζόμενοι, απορροφούν το μέγιστο μέρος του δημοτικού κορβανά. Πολλοί, είναι τιμίως και αξίως εργαζόμενοι. Πλείστοι όσοι είναι «πελάτες» του κάθε δημαρχαίου. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν φατρίες. Το αποτέλεσμα φαίνεται «δια γυμνού οφθαλμού», δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ανάλυση.

Γιατί το δημοτικό συμβούλιο στις συνεδριάσεις του λειτουργεί ως εξής:

1)τα ¾ του χρόνου του, αναλώνεται σε θέματα προσωπικού του δήμου. Διαρκώς, αδιάλειπτα και συνέχεια, χωρίς διακοπή και.. έλεος!! Παρ΄ όλα ταύτα και τις ατελείωτες ώρες συνεδρίασης, οι εργαζόμενοι στον δήμο πεινούν, αφού παραμένουν απλήρωτοι και επι ένα χρόνο!! Εγκλημα να προσλαμβάνεις ανθρώπους και να τους εξευτελίζεις με αυτό τον τρόπο. ΕΓΚΛΗΜΑ για το οποίο ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ. Η αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων είναι απλώς «άσσος στο μανίκι» για εξάσκηση πολιτικής της πλάκας και μόνον.

2)το ¼ του υπολειπόμενου χρόνου αναλώνεται σε αποφάσεις που λαμβάνονται μόνο για να καταγραφούν στα πρακτικά. Ουδέποτε υλοποιούνται και εάν προχωρήσουν σε υλοποίηση, αυτή μπορεί να κρατάει και… τετραετίες!!
..................................
η συνέχεια εδώ:

http://mariachadzidakisvavouranakis.blogspot.com/2010/08/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου