Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΠΟΙΟΝ!

Διαβάζω στην ιστοσελίδα του http://www.acharnorama.gr/ άρθρο του κυρίου Γεωργίου Δασκαλάκη Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με το συνδυασμό του κυρίου Σπύρου Στριφτού, στο οποίο αναφέρεται για τη σχέση των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού με τους Δημότες του Δήμου Αχαρνών.

Γράφει χαρακτηριστικά:

... . Κατέληξα λοιπόν σε δυο λόγους που μπορεί να δικαιολογούν αυτή την άποψη. Ο πρώτος δημιουργήθηκε από την αδιαφορία της παρούσας Δημοτικής αρχής για το Χωριό, γιατί κακά τα ψέματα, τέσσερα χρόνια, μόνο κάτι κούλουμα ήξεραν να κάνουν, κι από κει και πέρα, «και του χρόνου». Αυτός, κατά την άποψη μου, είναι και ο πραγματικός. Ο δεύτερος τώρα λόγος, για τον οποίο αναπαράγεται αυτή η άποψη, είναι κατά την γνώμη μου λίγο πονηρός. Ενώ ουσιαστικά τα παράπονα που έχουν οι κάτοικοι, είναι από την Δημοτική Αρχή, γίνεται μια αόριστη γενίκευση αυτού του προβλήματος, εμπλέκοντας όλους τους κατοίκους των Αχαρνών. Δηλαδή η καραμέλα: « οι Μενιδιατες δεν μας θέλουν και αφού εμείς ψωνίζουμε στα μαγαζιά τους και αυτοί δεν μας θέλουν, δεν τους θέλουμε κι εμείς».

και καταλήγει:

......Ας μην προσπαθούν ορισμένοι, επιτηδευμένα, να συντηρούν στεγανά ανάμεσα στους δημότες, η ακόμη και να τους ομαδοποιούν, με σκοπό να τους κατευθύνουν. Και τέλος πάντων, όταν τους φταίει ο Γάιδαρος, να μη βαράνε το σαμάρι!
Για όλο το άρθρο εδώ:
http://www.acharnorama.gr/site/axarnes/_den_isxuei_i_apoci_orismenon_oti_ato_menidi_den_8elei_tous_katoikous_tou_ol_xorioua_.html

Ως προς τη δεύτερη διαπίστωση, πράγματι δε νομίζω ότι τίθεται θέμα αντιπαράθεσης των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού με τους Κατοίκους της πόλης των Αχαρνών.

Πρέπει όμως να γνωρίζει ο κύριος Δασκαλάκης ότι το πρόβλημα της δυσπιστίας των Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, (οι οποίοι παρεμπιπτόντως δεν ήρθαν από άλλα μέρη της Χώρας, όπως ισχυρίζεται, αλλά από την Αθήνα, τον Πειραιά και τα περίχωρα του Λεκανοπεδίου. Επίσης, πλέον των 130 σπιτιών δόθηκαν σε κατοίκους του Δήμου Αχαρνών), δεν είναι συνέπεια μόνο της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής, η οποία εισπράττει δημοτικά τέλη και φόρους χωρίς ανταποδοτικότητα,  όπως ορίζει η νομοθεσία, αλλά και του τοπικού τύπου, δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων.

Κύριε Αναγνωστάκη
Όταν αποκαλούσαν οι τοπικές εφημερίδες των Αχαρνών το Ολυμπιακό Χωριό και τους κατοίκους του "Κόσσοβο" και "Κοσσοβάρους" ή "Εργατικές Κατοικίες Δημόγλη" και άλλα παρόμοια γραφικά, πιστεύετε ότι οι κάτοικοι θα αντιμετώπιζαν την πόλη θετικά;

Όταν διαβάζουμε σε εξαγγελίες υποψηφίων Δημάρχων, ότι θα δοθούν οι Αθλητικές εγκαταστάσεις στον Αχαρναϊκό ή θα δοθούν στη Νεολαία των Αχαρνών, ως να μην υπάρχει νεολαία στο Ολυμπιακό Χωριό, νομίζετε ότι οι κάτοικοι τρώνε κουτόχορτο και δεν καταλαβαίνουν ότι καμιά δημοτική αρχή δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθεί σοβαρά με το Ολυμπιακό Χωριό!

Να είστε βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων εξ αιτίας της εχθρικής συμπεριφοράς της Δημοτικής  Αρχής και του τοπικού τύπου, έχει γυρίσει την πλάτη και στην Πόλη και στους Υποψήφιους Δημάρχους.

Η αντιστροφή του κλίματος θα προέλθει μόνο μέσα από έργα και όχι από προεκλογικές διακηρύξεις, πόσο μάλλον σαν αυτές των κυρίων Κασσαβού και Στάμου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου