Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!

Είναι λογικό οι Δημότες της Πόλης των Αχαρνών να αναμένουν τα προγράμματα και τα χρονοδιαγράμματα των Υποψηφίων Δημάρχων για να επιλέξουν τον κατάλληλο, σύμφωνα με τα κριτήρια του καθενός, (με την ευκαιρία θεωρώ ευτελή και λαϊκίστικη μέθοδο, την περίπτωση Υποψήφιου Δημάρχου που υπόσχεται κρατική γη ως "προσφορά γης" στις υπό ένταξη περιοχές στο Σχέδιο Πόλης, για να μην επιβαρυνθούν δήθεν οι πολίτες).

Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν έχουν πέσει από τον ουρανό ούτε είναι πρωτάρηδες στα ζητήματα του Δήμου. Άλλοι υπήρξαν Δήμαρχοι ή και Αντιδήμαρχοι άλλοι είναι νυν και εν πάση περιπτώσει έχουν διατριβήσει πολλά χρόνια στα δημοτικά πράγματα όπως για παράδειγμα ο κ. Κασσαβός που ανελλιπώς από το 1994 είναι δημοτικός σύμβουλος και γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα ζητήματα του Δήμου και τις ανάγκες της Πόλης.

Επομένως άπαντες εφόσον έχουν τη γνώση άρα και τη δυνατότητα και το χρόνο για να διαμορφώσουν εγκαίρως πρόγραμμα που θα ιεραρχούσε τα προβλήματα και θα έβαζε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για να είναι σε θέση ο κάθε Δημότης να ελέγξει  την πορεία υλοποίησής των και σε περίπτωση θετικών αποτελεσμάτων να επιβραβεύσει το Δήμαρχο με μια νέα θητεία και όχι να περιμένουν την τελευταία στιγμή, έχοντας σαν δικαιολογία την αναμονή στις απαντήσεις των πολιτών στα ερωτηματολόγιά τους.

Συνεπώς δεν είναι ουσίας θέμα η ψευδεπίγραφη δημοκρατία των ερωτηματολογίων ούτε αν τα προγράμματα πιάνουν πολλές σελίδες ή είναι σε ιλουστρασιόν χαρτί και σε καλαίσθητη έκδοση αλλά αν αυτά που αναφέρονται είναι εφικτά, έχουν αυστηρό χρονοδιάγραμμα και είναι ιεραρχημένα σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες τόσο στα θεσμικά ζητήματα όσο και αυτά που αφορούν την καθημερινότητα του Δημότη.

Δυστυχώς όμως σε ένα μήνα και κάτι θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές και στην ουσία έχουμε σκόρπιες απόψεις και διακηρύξεις φύρδην μίγδην στο διαδίκτυο. Δεν αντιπαρέρχομαι του γεγονότος ότι οι Υποψήφιοι διεξάγουν προεκλογικό αγώνα αλλά μαζική γραπτή ενημέρωση εν είδη προγράμματος, δεν υπάρχει.

"Εις Φιλίππους όψει με"
 

3 σχόλια:

  1. Η εμπειρία μου λέει ότι τα προγράμματα φτιάχνονται για το θεαθήναι και πρακτικά ουδείς τα εφαρμόζει.
    Επιτέλους!!!! Ας βγει ένας υποψήφιος Δήμαρχος και να δηλώσει αυτά που πραγματικά θα κάνει και να αφήσει τα λόγια τα πολλά και τα μεγάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακαρι το Ίλιον να ειχε δημοτες σαν εσένα, ανθρωπους που βαζουν το συμφερον του Δημου πανω απο χρωμματα και ιδεολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειλικρινής μεταμέλεια

    Ορισμένοι ένθερμοι υποστηρικτές της ιδέας του ανεξάρτητου δήμου Ολυμπιακού χωριού τελικά πιαστήκαμε καλά κορόιδα. Τόσο κοντόφθαλμοι και τόσο αφελείς!

    Αφού οι παρατάξεις του δήμου Αχαρνών έχουν τα πάντα ό,τι αναζητούσαμε εμείς επιδιώκοντας τον ανεξάρτητο δήμο
    -και δυναμική και στρατηγική έχουν
    -και στόχους και όραμα έχουν
    -και προσωπικότητες έχουν
    -και ενότητα και αποφασιστικότητα έχουν
    -και ελπίδα και προοπτικές ανάπτυξης καλών υπηρεσιών για όλους τους νέους δημότες του δήμου Αχαρνών έχουν
    -και προτάσεις και λύσεις των προβλημάτων μας έχουν
    -και ενεργούς πολίτες έχουν
    -και συνείδηση της ευθύνης έχουν
    -και καμιά δεκαριά υποψήφιους δημάρχους πoυ μας υπόσχονται φωτεινό μέλλον έχουν

    Και τι δεν έχουν! Μόνο που εγώ δεν τα είδα.

    Ευτυχώς έχω προνοητικούς συμπολίτες.

    Το ηθικό δίδαγμα λοιπόν – κρατάς πάντα χαμηλούς τόνους, δεν προκαλείς με τις απόψεις σου δημόσια, αποφεύγεις εμπλοκή σε αγκαθώδη ζητήματα και διαφορές, δεν αναλαμβάνεις καμία πρωτοβουλία και δεν ταυτίζεσαι με απόψεις κανενός. «Άοσμη, άχρωμη, αδιάφορη, πονηρή και ραφινάτη και στο τέλος θα σου κάνουν και υποκλίσεις».

    Είναι μία δοκιμασμένη και ασφαλής επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή