Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ!

Ως Υποψήφιος Ψηφιακός Δήμαρχος και συνεπής ως προς τις εξαγγελίες μου, καταθέτω ενώπιον των ψηφιακών αναγνωστών μου τις προτάσεις για τη συνολική ανάπτυξη του Δήμου Αχαρνών, χαράσσοντας μια νέα Αστική Πολιτική, ικανή να δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες για ανατροπή της υφιστάμενης νοσηρής κατάστασης που επικρατεί στο Δήμο και κατ΄επέκταση και στο Ολυμπιακό Χωριό, για το οποίο έχουμε και ιδιαίτερη αδυναμία.
Χαρακτηριστικά στοιχεία της αστικής πολιτικής είναι η πρόσβαση των πολιτών στην εργασία, στην εκπαίδευση, στις υπηρεσίες και στην ψυχαγωγία, το αναβαθμισμένο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, η δυναμική και ανταγωνιστική οικονομική ανάπτυξη, οι καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες και η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών μέσω μιας εκσυγχρονισμένης δημόσιας διοίκησης. 
Αυτά τα ολίγα και αυτονόητα, που όμως τα στερούμεθα παντελώς.
Η βιώσιμη αστική ανάπτυξη μέσω του σχεδιασμού και της εφαρμογής Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης θα επιτευχθεί με τα προγράμματα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.
Ο Δήμος Αχαρνών εμφανίζει όλα εκείνα τα στοιχεία για να αποτελέσει επιλέξιμη περιοχή παρέμβασης ήτοι παρουσιάζει:  
Περιοχές κοινωνικού αποκλεισμού και φτώχιας (Περιοχές που παρουσιάζουν περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα, ύπαρξη μακροχρόνιας ανεργίας, φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού και φτώχιας)
Περιοχές απότομης αλλαγής χρήσεων γης και δημιουργίας νέου αστικού χώρου (οι οποίες παρουσιάζουν: έλλειψη βασικών υποδομών και προσπελασιμότητας, έλλειψη ελεύθερων και διαμορφωμένων κοινόχρηστων χώρων και  αντικρουόμενες δραστηριότητες και χρήσεις γης)
Περιοχές αυθαίρετης δόμησης  (Περιοχές που δομήθηκαν αυθαίρετα και εντάχθηκαν εκ των υστέρων στο σχέδιο πόλης, οι οποίες παρουσιάζουν προβλήματα προσπελασιμότητας, συμβατών χρήσεων, καθώς και έλλειψη ελεύθερων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων και βασικών υποδομών).
 Περιοχές αστικής απαξίωσης (Περιοχές που χαρακτηρίζονται από υποβάθμιση του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος που οφείλεται στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου ή των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και στα υποβαθμισμένα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος (ρέματα, χώροι πρασίνου κ.λ.π.).
Τέλος και το ίδιο το Αστικό Κέντρο των Αχαρνών που παρουσιάζει ποικίλα προβλήματα και αδυναμίες θα ενταχθεί σε αυτοτελές Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης.
Απ΄όλα τα παραπάνω έχει ο Μπαξές των Αχαρνών, συνεπώς ήταν και είναι ιδανική περίπτωση για εφαρμογή ολοκληρωμένων σχεδίων αστικής ανάπτυξης και όχι αποσπασματικών προεκλογικών πομφολύγων των Πραγματικών Υποψήφιων Δημάρχων του Δήμου Αχαρνών.
Αλλά αν έχεις Δημάρχους, οι οποίοι σκέπτονται από την αρχή το τέλος της θητείας τους και πως θα παραμείνουν στην καρέκλα, δεν πρόκειται ποτέ να σπάσουν αυγά για να κάνουν ομελέτα. 
Ο Αχαρναϊκός Λαός, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι για την καλυτέρευση της καθημερινότητας και μιας ποιότητας ζωής που να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες απαιτούνται θυσίες και αποβολή οπισθοδρομικών νοοτροπιών και αντιλήψεων.
Χρήματα υπάρχουν εκεί που υπάρχουν!
Αρκεί και να θέλουμε!

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου