Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ!

Καλές είναι οι εξαγγελίες για επίλυση του προβλήματος παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων στην πόλη των Αχαρνών αλλά καλό θα είναι οι εξαγγέλοντες να στηρίζονται στην πραγματικότητα και να επισημαίνουν στον Αχαρναϊκό Λαό η επίλυση αυτού του ζητήματος στο σύνολό του, απαιτεί αρκετές 4ετίες θα έλεγα, σημαντική χρηματοδότηση που προφανώς, θα πρέπει να επιβαρυνθεί ο Κρατικός Προϋπολογισμός, πιθανόν κοινωνικές εντάσεις και αντιδράσεις καθώς και σειρά μελετών ώστε να ενταχθούν τα έργα σε συνχρηματοδοτούμενα προγράμματα. 

Ορίστε ένα βασικό νομοθέτημα για την περίπτωση που θα χρειαστούν επεμβάσεις στο υφιστάμενο υδρογραφικό δίκτυο: Ο Ν. 3010/2002 - Εναρμόνιση του ν. 1650/86 με τις οδηγίες 97/11/ΕΕ και 96/61/ΕΕ, διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα και άλλες διατάξεις  (Φ.Ε.Κ. :91/Α`/25.4.2002).

Η διευθέτηση των ρεμάτων δε θα πρέπει να είναι επιλεκτική αλλά να αφορά όλα τα ρέματα που διασχίζουν τα διοικητικά όρια του Δήμου και φυσικά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται οι περιοχές της Βαρυπόμπης, των Θρακομακεδόνων καθώς και αυτή που ορίζεται μεταξύ της Λεωφόρου Κύμης και Καραμανλή.
Ο σχεδιασμός του δικτύου ομβρίων, κυρίως λόγω της άναρχης δόμησης, απαιτεί σύνθετη υδραυλική μελέτη, της οποίας πρέπει να προηγηθούν παρατηρήσεις που να ξεπερνούν το υδρολογικό έτος. Αν φυσικά επιθυμούμε σωστή και αποτελεσματική μελέτη.
Οψόμεθα!

Υ.Γ. Τελικά, φαίνεται ότι πολύ εύκολα δίνονται οι υποσχέσεις όπως και πολύ εύκολα ξεχνιούνται!
.

1 σχόλιο:

  1. Πάντως την πρόταση του κ. Ντούρου για κατασκευή λιμνοδεξαμενής, τη θεωρώ ως ανέκδοτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή