Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΜΟ ΑΡΘΡΟ!

Δεν ασχοληθήκαμε με το λεγόμενο σκάνδαλο ΟΧΑΕ γιατί δεν αποτελεί αντικείμενο της παρούσης ιστοσελίδας αλλά των εισαγγελικών αρχών και του αρμόδιου Οργανισμού.

Διαβάζοντας όμως την ανακοίνωση  του Σ.Υ.Ο.Ε.Κ., διαπιστώσαμε ότι σε κάποιο σημείο θίγει τους δικαιούχους του Ολυμπιακού Χωριού και δικαιολογημένα το ρεπορτάζ της  Ελευθεροτυπίας ανέφερε ότι ο Ο.Ε.Κ. πληρώνει στην ΕΥΔΑΠ το νερό των κατοίκων.

Πως διαπιστώνεται αυτό;

Από τα εξής  γραπτά της καταγγελίας:

"3........Ποιο νερό καλείται να πληρώσει ο Ο.Ε.Κ.; O O.E.K. πληρώνει το νερό των εργολάβων, το νερό των κοινόχρηστων χώρων, το νερό χρήσης στις κατοικίες ή νερό για τις ανάγκες της Πολυκλινικής, του Ι.Γ.Μ.Ε., του κτιρίου που δόθηκε στη Μονή Βατοπεδίου και λοιπών εγκαταστάσεων; Τονίζεται ότι με έξοδα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ του Ο.Ε.Κ. κατασκευάστηκαν υδραυλικά έργα υποδομών (συμπεριλαμβάνεται δεξαμενή νερού) που ενσωματώθηκαν στο δίκτυο της Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. Υπήρξε κάποιο είδος αποζημίωσης ή ανταλλάγματος";

Όταν ένας Φορέας, εν προκειμένω ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ο.Ε.Κ, καταγγέλλει, οι καταγγελίες θα πρέπει να στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε υποθέσεις. Είναι φανερό και φυσικά δεν επιδέχεται αμφιβολία ότι άπαντες οι δικαιούχοι υποχρεωτικά μετέφεραν στο όνομά τους τους μετρητές νερού. Επομένως κανένας ΟΕΚ δεν πληρώνει για τους κατοίκους. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας στηριζόμενη στην παραπάνω εκτίμηση του Σ.Υ.Ο.Ε.Κ. έγραψε αυτό που έγραψε και ΔΙΚΑΙΩΣ.

Οι ασάφειες της ανακοίνωσης- καταγγελίας  του ΣΥΟΕΚ συνεχίζονται.
- Είναι  απίθανο να πληρώνει νερό για την Πολυκλινική. Εάν δεν γνώριζε ας ρώταγε.
- Ούτε για το ΙΓΜΕ, του οποίου το κτίριο είναι ιδιόκτητο και όχι του ΟΕΚ.
- Ούτε για το ανταλλαγέν με τη Μονή Βατοπεδίου, διότι ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και όχι στον ΟΕΚ.

Επιπρόσθετα δεν κατανοώ το γεγονός, αν χρωστάει η ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή της Δεξαμενής, πως είναι δυνατόν να ζητάει χρήματα από τον ΟΕΚ για οφειλές; Δηλαδή η Διοίκηση του ΟΕΚ είναι τόσο βλάκες; Συνεπώς η λογική εξήγηση θα είναι ότι η ΕΥΔΑΠ μάλλον είναι συνεπής και ΟΕΚ ασυνεπής.

Τέλος για τα αδιάθετα διαμερίσματα έρχονται λογαριασμοί νερού, που πρέπει να πληρώνει ο ΟΕΚ και για να του ζητάνε λεφτά, μάλλον δεν τα πληρώνει.

Στο θέμα ποιος πληρώνει το νερό και το ρεύμα κατά την κατασκευή ενός σπιτιού ο Εργολάβος ή ο Ιδιοκτήτης δεν το γνωρίζω αλλά πιστεύω ο Ιδιοκτήτης.

Για να έχει αξία λοιπόν, μια καταγγελία και να της δίνεται το βάρος που αρμόζει και όχι απλά να δημιουργεί εντυπώσεις, θα πρέπει να είναι δεόντως εμπεριστατωμένη και φυσικά να στηρίζετε σε πραγματικά γεγονότα.

Διότι κανένας φορέας δεν έχει δικαίωμα να παραπληροφορεί σε βάρος άλλων πολιτών. Δεν χρωστάμε σε τίποτε στους υπαλλήλους του ΟΕΚ να μας θεωρούν μπαταξήδες. Άλλωστε από τα χρήματα των εργαζομένων ζούνε και των δικών μας φυσικά. 

Υ.Γ. Θα μπορούσε και ο ρεπόρτερ της Ελευθεροτυπίας να ρωτήσει και να μη στηριχτεί σε μια καταγγελία χωρίς να τη διασταυρώσει.

1 σχόλιο:

  1. Θα έλεγα και αυτοί που αναπαρήγαγαν το ρεπορτάζ της Ελευροτυπίας, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική με την έννοια του ερωτήματος:
    "που στηρίχτηκε το ρεπορτάζ", γιατί, αν δεν αποτελεί κείμενο βγαλμε΄νο από τη φαντασία του συντάκτη,κάπου στηρίχτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή