Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ Ο ΥΠΝΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ!

Διότι μόνο με την κοιμωμένη του Χαλεπά θα μπορούσε κανένας να παρομοιάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Ολυμπιακού Χωριού. Αφού λοιπόν το βαρύγδουπο σύνθημα που κρέμεται στην Ιστοσελίδα του Συλλόγου   παραμένει
ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ
αλλά χωρίς ποτέ να κούνησαν έστω και το μικρό τους δακτυλάκι, τουλάχιστον θα μπορούσαν να κουνηθούν από τη στιγμή που ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» έγινε νόμος.
Αλλά φευ. Άκρα του τάφου σιωπή.
Οι ανακοινώσεις υποψήφιων Δημάρχων έπεφταν βροχή αλλά το Δ.Σ. του Συλλόγου αγρόν ηγόραζε.
Τι έπρεπε να κάνει;
Μα το αυτονόητο.
Κάλεσμα των κατοίκων σε Γενική Συνέλευση με θέμα ένα και μοναδικό:
Προτάσεις των Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού προς το σύνολο των Υποψηφίων Συνδυασμών ώστε να αποτελέσουν στοιχεία του προγράμματός των.   
Δηλαδή:
Για τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις
Για την Πράσινη Ζώνη
Για την Καθαριότητα
Για τον Φωτισμό
Για το Αδριάνειο Υδραγωγείο
Για τοπική συγκοινωνία
Για την αστική συγκοινωνία
Για την Αστυνόμευση
Για τη Λαϊκή Αγορά
Για τον καθαρισμό των φρεατίων των ομβρίων υδάτων

και τέλος πάντων για όλα εκείνα που εισπράττει φόρους και πόρους ο Δήμος και πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, όπως άλλωστε ορίζει η σχετική Νομοθεσία   

Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν ούτε οι μεμονωμένες υποψηφιότητες κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, ούτε οι επαφές και οι συζητήσεις των μελών του ΔΣ με τους διάφορους Υποψήφιους ούτε τέλος η κοινωνικού περιεχομένου συναναστροφές και παρουσίες σε εγκαίνια εκλογικών κέντρων. Αυτά ωφελούν τα ίδια τα πρόσωπα και όχι το Σύνολο των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού. 

Το ΔΣ του Συλλόγου, αν δεν έχει καταλάβει το ρόλο του, καλύτερα να πάνε στα σπίτια τους γιατί καταδικάζουν με την ανικανότητά τους το Ολυμπιακό Χωριό.

Και αν δεν το καταλαβαίνουν είναι ώρα να τους το πούμε!

ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ! ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ  

Υ.Γ. Και φυσικά αδράνεια χρεώνουμε και στον άλλο φορέα του Ολυμπιακού Χωριού, τη ΜΚΟ. Δηλαδή η ΜΚΟ δεν έχει προτάσεις να κάνει προς τους Υποψήφιους Συνδυασμούς ή δεν την αφορά το ζήτημα;

5 σχόλια:

  1. Κάποιοι αφελείς πίστεψαν το παραμυθάκι που διακινούσαν καί διακινούν διάφορα παπαγαλάκια, ότι πρέπει να μπούνε κάποιοιυποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για να μας εκπροσωπούν στο ΔΗΜΟ.
    Σιγά τον πολυέλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Βατοπεδινέ,

    Αφού δεν ενδιαφέρουν "οι μεμονωμένες υποψηφιότητες κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού...αυτά ωφελούν τα ίδια τα πρόσωπα και όχι το Σύνολο των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού" θα ήθελες να προτείνεις κάποιον τρόπο με τον οποίο το Ολυμπιακό Χωριό θα μπορούσε να βοηθηθεί;

    Θα περιμένεις, για να καταλάβω, από το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο (όπως τα πράγματα εξελίσσονται με τον Καλλικράτη) ο εκπρόσωπος του Κόκκινου Μύλου ή της Αυλίζας π.χ. να κάνει προτάσεις για το Ολυμπιακό Χωριό;

    Ο Σωτήρης Ντούρος έχει δεσμευτεί να εισηγηθεί τον διαχωρισμό του Ο.Χ. ως Δημοτική Κοινότητα και με την σημερινή πραγματικότητα είναι το αμέσως καλύτερο επόμενο από την αυτοδιοίκηση του Ολυμπιακού Χωριού που πλέον χάθηκε (τα αίτια είναι γνωστά όπως και οι υπεύθυνοι).

    Θα παρακολουθώ την ιστοσελίδα σου και θα με βρείς συμπαραστάτη σε οποιαδήποτε υλοποιήσημη πρόταση έχεις να κάνεις.
    Η παράταξη, που οι παραπάνω προτάσεις όπως τις αναφέρεις θα αποτελέσουν δεσμευτικά στοιχεία του προγράμματός της, πρέπει να υποθέτει ότι θα στηριχτεί στις εκλογές από τους κατοίκους του Ο.Χ. Πως θα το καταφέρεις αυτό με συνολικά 700 περίπου ψηφοφόρους;

    Φίλε Βατοπεδινέ.
    Έχω ξαναγράψει εδώ ότι η κριτική, η θεωρία και οι σχολιασμοί είναι εύκολοι μέσα από ένα blog. Όχι όμως όταν συνοδεύονται από πράξεις ευθύνης. Θεωρώντας ότι είσαι ενεργό μέλος και όχι απλά "φιλόσοφος του καναπέ" περιμένω την ολοκληρωμένη πρότασή σου, το πως θα εφαρμοστεί, σε τι χρονοδιάγραμμα και είμαι μαζί σου.

    Μέχρι τότε (θάχουν περάσει τέσσερις γενιές παπαγαλάκια), θα μου επιτρέψεις να κάνω αυτό που έχω αποδείξει ότι μπορώ να κάνω, δηλαδή να αγωνίζομαι στην πράξη αποφεύγοντας το βόλεμα και την σκέψη ότι "κάποιος θα βρεθεί να κάνει αυτό που βαριέμαι να κάνω εγώ."

    Νάσος Βαλαβάνης
    Κάτοικος Ολυμπιακού Χωριού,
    Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
    με την παράταξη "Για την πόλη μας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Βαλαβάνη!
    Επιφυλάσσομαι να σας απαντήσω για ειδικούς λόγους μετά τις εκλογές!
    Από το Συνδυασμό του κυρίου Ντούρου περιμένω να δω στο πρόγραμμά του τις ακριβείς δεσμεύσεις του γαι το Ολυμπιακό Χωριό.
    ελπίζω να μην είναι παρόμοιες με του κυρίου Στριφτού που θα τις σχολιάσω.

    Υ.Γ. να είναι σαφείς οι ενέργειες που θα αναλάβει ο κύριος Ντούρος από την πρώτη στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ συμπολίτη,

    Έχω την άποψη ότι ο Σύλλογος Κατοίκων έχει ένα ξεχωριστό ρόλο στο Ο.Χ. Την άποψη αυτή την έχω διατυπώσει το 2008, τρεις μήνες πριν αναλάβω πρόεδρος στον Σύλλογο Κατοίκων, οπότε δεν υπήρχε σκέψη για τη ΜΚΟ.: «Ο Σύλλογος Κατοίκων του Ο.Χ. έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και δεν είναι σύλλογος συνηθισμένων δραστηριοτήτων. ... Την αναγκαιότητα της δημιουργίας του την είχαμε αντιληφθεί όλοι –ίσως- οι κάτοικοι, πολύ πριν πατήσουμε το πόδι μας στο Ολυμπιακό Χωριό. Σε αυτόν λοιπόν τον Σύλλογο, που η ανάγκη ύπαρξής του είναι αδήριτη, θεωρώ ακατανόητο και απαράδεκτο να μην είναι δικαιωματικά αλλά και υποχρεωτικά μέλη του το σύνολο των κατοίκων του Ο.Χ.» (http://www.olympicvillagenews.gr/archives/1102)

    Τα ίδια ακριβώς πιστεύω και σήμερα, που είμαι απλώς ένα τακτικό μέλος του Συλλόγου Κατοίκων. Βεβαίως από νομικής πλευράς η ΜΚΟ ως αστικό σωματείο του Ο.Χ. έχει τα ίδια δικαιώματα ύπαρξης και δραστηριοποίησης όπως κάθε παλαιότερο ή νεότερο σωματείο της περιοχής.

    Την ΜΚΟ την ίδρυσαν μέλη του Συλλόγου Κατοίκων (χωρίς φυσικά να αποχωρήσουν απ’ το Σύλλογο ή να τον διασπάσουν, όπως διατείνονται ορισμένοι) προκειμένου να προωθήσουν θέματα που είχαν βαλτώσει λόγω διαφορετικής νοοτροπίας, προσανατολισμού και βαθμού δραστηριοποίησης. Το κρίσιμο σημείο πάντως ήταν η άρνηση της «πλειοψηφίας» να εκτελέσει αποφάσεις της Γεν. Συνελεύσεως.

    Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, ότι άλλες είναι οι ευθύνες του Συλλόγου -όπως τουλάχιστον τις αντιλαμβάνομαι διαχρονικά εγώ- και άλλες της ΜΚΟ. Στο κάτω-κάτω η ΜΚΟ δεν διανοήθηκε ποτέ να εμποδίσει ΚΑΝΕΝΑΝ Σύλλογο ή απλό κάτοικο του Ο.Χ. που είχε ή έχει την καλή διάθεση να βοηθήσει ενεργά. Αντιθέτως, δέχθηκε βρώμικο πόλεμο από συγκεκριμένα άτομα που προκάλεσαν επίσημες ανακοινώσεις αίσχους του Συλλόγου Κατοίκων, διασύροντάς τον. Θυμίζω ε.π. την ανακοίνωση με την οποία αμφισβήτησε την Επιτροπή Συγκοινωνιών και τα μέλη της, επειδή τα περισσότερα ήταν ταυτόχρονα και μέλη της ΜΚΟ!! Θυμίζω την ανακοίνωση με την οποία κατηγόρησε τη ΜΚΟ ότι έκλεψε τάχα τις υπογραφές που συγκέντρωνε ...ο Σύλλογος!!! Να θυμίσω κι’ άλλα;

    Σχετικά με την «αδράνεια της ΜΚΟ», η διατύπωσή σου είναι διφορούμενη. Μας θεωρείς γενικά αδρανείς; Για τους υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους ισχύει για τη ΜΚΟ ότι σου απάντησα και για τον ΦΟΙΒΟ. Την προσωπική μου άποψη στην έχω αναλυτικά καταθέσει και αναφέρομαι ξανά παρακάτω. Αν όμως εννοείς γενικότερη αδράνεια, η απάντηση είναι ότι η ΜΚΟ έκανε και κάνει αυτό που μπορεί. Η δική μας δουλειά δεν είναι για διαφήμιση. Οι ανακοινώσεις μας, πάντως, και οι ενέργειές μας δεν είναι κρυφές. Στο blog της ΜΚΟ http://olympicvillagengo.wordpress.com/ μπορούν τα μέλη της και οποιοσδήποτε να ενημερωθούν για τις πράξεις της ή να εκτιμήσουν την απραξία της. Είπαμε, κάνουμε αυτά που μπορούμε. Αυτά που δεν μπορούμε ας τα επιχειρήσουν άλλοι ικανότεροι και πιο δραστήριοι από μας. Ο στίβος είναι ελεύθερος και περιμένει τον καθένα. Ας μην πάει στη νωθρή κι ανίκανη ΜΚΟ. Ας πάει όπου πιστεύει ότι θα δράσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα. ΑΣ ΔΡΑΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ στο κάτω-κάτω. Έτσι ξεκινήσαμε και μεις.

    Αυτό που δεν καταλαβαίνω και ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, είναι γιατί πρέπει να απολογηθούμε εγώ καί οι ομοϊδεάτες συνεργάτες; Αν πετύχαμε κάτι, με γειά μας με χαρά μας. Αν όχι μπορεί να το πετύχουμε αύριο. Αν θεωρεί κανείς ότι βλάψαμε κάποιον, περιμένω να το τεκμηριώσει.

    Όσο για τους υποψήφιους δημάρχους σε σχέση με τα θέματα του Ο.Χ., έχω εκφράσει την άποψή μου σε προηγούμενο post. Συμφωνώ όμως ότι, δυστυχώς, κανείς δεν δεσμεύθηκε μέχρι τώρα με γραπτό πρόγραμμα και αυτό ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Εδώ είμαστε όμως και θα δούμε...

    Τέλος, ως ασχολούμενος 34 χρόνια με την Πληροφορική, αντιλαμβάνομαι και υπερασπίζομαι το δικαίωμα των blogers στην ανώνυμη έκφραση απόψεων στο Διαδίκτυο. Καλή και γόνιμη η κριτική λοιπόν, αλλά μην ξεχνάς ότι έχεις δηλώσει και Κάτοικος Ολυμπιακού Χωριού. Εσύ, λοιπόν, τί έχεις κάνει; Μήπως νομίζεις ότι ως υποψήφιος ψηφιακός δήμαρχος απέκτησες ασυλία; Όλα έχουν ένα όριο καλέ μου «άγνωστε» συμπολίτη. Δεν νομίζεις;

    Παύλος Γεωργίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Βατοπεδινέ,

    Δεν καταλαβαίνω ούτε τους ειδικούς λόγους, ούτε τα θαυμαστικά και πόσο μάλλον την Προστακτική [...να είναι σαφείς...από την πρώτη στιγμή].
    Παραγγέλματα δίνουν δίπλα, στο Τατόϊ, και πιθανόν κάποιοι στα σπίτια τους, στα παιδιά τους δεν γνωρίζω...
    Εάν σου αρέσουν τα προστάγματα βρες ανθρώπους που να τα σηκώνουν και μπες επικεφαλής.

    Ανώνυμο τέτοιο στυλάκι μόνο σε ανώνυμα blogs βρίσκεις.
    Λυπάμαι γιατί προφανώς η λέξη προσπάθεια σου είναι άγνωστη. Μάλλον η λέξη "ραχάτι" σου ταιριάζει γάντι.
    Αρκετά ασχολήθηκα καλοπροαίρετα εδώ.
    Άντε γεια...

    Νάσσος Βαλαβάνης
    Κάτοικος Ολυμπιακού Χωριού
    Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
    με την παράταξη "Για την πόλη μας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή