Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ!

Καθημερινά ψάχνω στην ιστοσελίδα του Συλλόγου των Κατοίκων  http://www.olympic-village.gr/ κάποια αιτιολόγηση της στάσης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στην εκπομπή του κ. Μάκη Τριοανταφυλλόπουλου "Ζούγκλα", αλλά εις μάτην.

Μάλλον για τους κυρίους αυτούς ισχύει το: "Φωνή βοώντος εν τη ερήμω".

Πάντως η μη παραδοχή της σοβαρής παράλειψης, καθιστά το Δ.Σ. του Συλλόγου αναξιόπιστο, εμπαθές και επιζήμιο για τα συμφέροντα των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού. Διότι, αν στις δημόσιες "ον κάμερα" συζητήσεις και επαφές αποκρύπτουν την πραγματικότητα, τι μπορώ να υποθέσω, ότι συζητούν στις "οφ κάμερα" επαφές και συζητήσεις; 

Χωρίς υπερβολή θα έλεγα: Αν πρόκειται να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, καλύτερα να παραιτηθούν. Τουλάχιστον αυτοί θα έχουν διατηρήσει την αξιοπρέπειά τους και εμείς την εμπιστοσύνη μας προς το Σύλλογο.

2 σχόλια:

  1. Τίποτα δεν θα βρείτε, μόνο σιωπή από ντροπή και… δωρεάν ξεμάτιασμα on line.
    Το έχουν ανάγκη φαίνεται.
    Ελπίζουν να ξεχαστεί γρήγορα το δημόσιο ρεζίλι τους.
    Αμ δε!!!
    Ξεχνάμε μείς οι πονηρές μουσίτσες και γάτες πεταλωμένες. Δεν βλέπουμε, ότι αναλώνονται σε πολιτιστικές, φιλανθρωπικές και κηπουρικές δραστηριότητες. Παιδική χαρά του ΟΕΚ το πέρασαν το Ολυμπιακό χωριό;
    Τους ξεματιάζει μια χαρά και η κυρά Πανάγιω απέναντι… off line, με ραντεβού κατά παράκληση, γιατί με αυτούς θα έχει πολύ δουλεία να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρώ εύλογο να επιδιώκουν την εκτίμηση και την αποδοχή της κοινής γνώμης όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά και αγωνίζονται για το καλό του συνόλου. Η αναγνώριση αυτή είναι μια δίκαιη ανταμοιβή και η επιδίωξή της δεν είναι κατακριτέα. Όλοι εργαζόμαστε (όσοι έχουμε την τύχη, δηλαδή) για να δικαιούμαστε την απολαβή του μισθού μας.

    Όταν όμως οι ηθικές και υλικές απολαβές όπως και η εξυπηρέτηση του προσωπικού και οικογενειακού συμφέροντος γίνονται αυτοσκοπός και μάλιστα, όπως το συνηθίζουν οι νεοέλληνες, με το μικρότερο δυνατό κόπο, τότε ο σκοπός, η εξ-υπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου δηλαδή, πάει περίπατο. Το φαινόμενο αυτό περιγράφεται εν συντομία ως «σύγχρονη αντίληψη πολιτικής» και παρότι διεκδικούμε, ως συνήθως τα πρωτεία, είναι βέβαια παγκόσμιο. Το κακό για την τοπική μας κοινωνία είναι ότι, ενώ εγκαλούμε τους «επαγγελματίες» πολιτικούς για τα παραπάνω και η δική μας συμπεριφορά δεν πάει πίσω, αρκεί να μας δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία ...έστω η παραμικρή.

    Οι κάτοικοι του νεοσύστατου Ολυμπιακού Χωριού εγκαταλείποντας τον τόπο προέλευσής μας, την ιστορία του και τους δεσμούς μας με αυτόν, αφήσαμε πίσω μια ταυτότητα. Εδώ που ήρθαμε είχαμε την ευκαιρία να συσπειρωθούμε, να οργανωθούμε και να επιδιώξουμε όχι μόνο τα αυτονόητα που ήδη στερούμαστε, αλλά πολύ περισσότερα, διαμορφώνοντας ένα νέο, σύγχρονο, τοπικό πρότυπο και αποκτώντας μια καινούργια ταυτότητα. Δυστυχώς όμως κουβαλήσαμε σαν επιδημικό ιό μαζί μας όλη την παθογένεια που χαρακτηρίζει τις μικρές και μεγάλες κοινωνίες των ιστορικών κοινοτήτων της προέλευσής μας. Κρίμα και μάλιστα διπλό! Όχι μονάχα γιατί χάνουμε τη μοναδική ευκαιρία, διδαγμένοι από τα παλιά να θεμελιώσουμε κάτι νέο και πιο υγιές, αλλά και γιατί η αποτυχία αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική αποσύνθεση και μαρασμό πολύ ταχύτερα απ’ όσο παρακμάζουν οι ιστορικές κοινότητες που έχουν παραδόσεις, δεσμούς, φιλίες, θεμέλια και ρίζες δεκαετιών και αιώνων.

    Δε μας φτάνει που εγκαταλειφθήκαμε από την πολιτεία στη μέση του πουθενά να τα βγάλουμε πέρα μόνοι κι αβοήθητοι, αρχίσαμε να βγάζουμε και τα μάτια μας. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    Παύλος Γεωργίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή