Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΗΤΗΡ ΜΑΘΗΣΕΩΣ!

Και φυσικά ένας κούκος δεν έφερε ποτέ την Άνοιξη ούτε πρόκειται να τη φέρει!

Χθες στο σχόλιό μου «Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ Ο ΥΠΝΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ!» μεταξύ των άλλων έγραφα για το Δ.Σ. του Συλλόγου τι έπρεπε να κάνει:

«Μα το αυτονόητο.
Κάλεσμα των κατοίκων σε Γενική Συνέλευση με θέμα ένα και μοναδικό:
Προτάσεις των Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού προς το σύνολο των Υποψηφίων Συνδυασμών ώστε να αποτελέσουν στοιχεία του προγράμματός των.  
Δηλαδή:
Για τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις
Για την Πράσινη Ζώνη
Για την Καθαριότητα
Για τον Φωτισμό
Για το Αδριάνειο Υδραγωγείο
Για τοπική συγκοινωνία
Για την αστική συγκοινωνία
Για την Αστυνόμευση
Για τη Λαϊκή Αγορά
Για τον καθαρισμό των φρεατίων των όμβριων υδάτων»

Στη συνέλευση επί παραδείγματι οι αθλητικοί σύλλογοι του Ολυμπιακού Χωριού θα διατύπωναν τη θέση για τη διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων και οι κάτοικοι για όλα τα υπόλοιπα θέματα που μας αφορούν σε σχέση με το Δήμο και όχι μόνο αυτά αλλά και άλλα που μου διαφεύγουν.

Και γιατί έπρεπε να το κάνει τo ΔΣ του Συλλόγου;

Διότι καλώς ή κακώς αυτός είναι ο νόμιμος φορέας που εκπροσωπεί και θα εκπροσωπεί και στο μέλλον το Ολυμπιακό Χωριό. Οι συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς δε γίνονται με μεμονωμένα άτομα, διότι είναι αυτό που λέει η λέξη: «ΑΤΟΜΟ» και εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Αντίθετα ο Σύλλογος Κατοίκων, εν προκειμένω, εκπροσωπεί αντικειμενικά το σύνολο των Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού είτε μας αρέσει είτε όχι και με αυτόν θα συζητήσει κάποιος φορέας σοβαρά και όχι με τον Χι Ψι κάτοικο.

Για να το κάνω πιο λιανά: Τίνος άποψη θα εκφράζει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών ο Χι Ψι εκλεγμένος σύμβουλος είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης; Μα είναι εύλογο! Τη δική του και ίσως κάποιων φίλων του.

Δηλαδή θα πρέπει να υποθέσω ότι θα κατέχει το αλάθητο του πάπα και επομένως ό,τι θα προτείνει και για ό,τι θα αγωνίζεται θα αντιπροσωπεύει εκ προοιμίου τουλάχιστον την πλειοψηφία των κατοίκων.

Οι τελικές προτάσεις της Γενικής Συνέλευσης θα ήταν ο μπούσουλας τόσο για το Σύλλογο όσο και για τους μεμονωμένους υποψήφιους.  

Αν φυσικά μιλάμε για δημοκρατικές διαδικασίες και όχι για ναπολεόντειες συμπεριφορές.

Είναι φανερό ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει άλλωστε η καθημερινότητα το έχει επιβεβαιώσει πάμπολλες φορές ενώ η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ αποτελεί το κλασικό παράδειγμα αποτυχίας αυτής της αντίληψης: Το να έχουμε δηλαδή κάποιον να μας εκπροσωπεί και να στηριζόμαστε σε αυτόν.  
   
Οι προτάσεις Στριφτού για το Ολυμπιακό Χωριό αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη των ισχυρισμών μου. Ο κύριος Στριφτός έχει στο μυαλό του να "αξιοποιήσει" τους κοινόχρηστους χώρους δηλαδή να τους εκμεταλλευτεί εμπορικά. Ανεξάρτητα αν μπορεί να το κάνει ή όχι, η σκέψη του και μόνο αρκεί να μας προβληματίσει. Και ερωτώ: Ο Συμπολίτης μας που είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο συνδυασμό του Στριφτού τι προτάσεις έκανε για το Ολυμπιακό Χωριό; Ιδού η απορία.

Στο Δήμο Θρακομακεδόνων λειτουργεί Συνεταιρισμός των κατοίκων, ο οποίος κατέχει κάποια οικοδομικά τετράγωνα ενώ άλλα τα έχει παραχωρήσει στο Δήμο. Σήμερα μετά την κατάργηση του Δήμου Θρακομακεδόνων, στα πλαίσια του Συνεταιρισμού, αναπτύσσεται ένας προβληματισμός το πως θα  διαχειριστούν τη νέα κατάσταση σε σχέση με τα παραχωρηθέντα οικόπεδα αλλά και πως θα προστατεύσουν την ακίνητη περιουσία του Συνεταιρισμού και όχι μόνο. Κάτοικοι που στο παρελθόν αρθρογραφούσαν για τη μεταβίβαση της περιουσίας του Συνεταιρισμού στο Δήμο, τώρα άλλαξαν άρδην γνώμη και θεωρούν ότι ο Συνεταιρισμός πρέπει να ενισχυθεί και να αποτελέσει προπύργιο της προστασίας των συμφερόντων των κατοίκων. Φαίνεται αυτοί είναι κουτοί και δε στηρίζονται στους μεμονωμένους συμβούλους που σίγουρα θα εκλέξουν.

  
Όποιος δεν κατανοεί τα αυτονόητα είναι πρόβλημά του και όχι πρόβλημά μου.  

Και επίσης μου κάνει εντύπωση το πως μερικοί μια φορά φορούν ρεπούμπλικα και την άλλη τραγιάσκα. Όπως τους βολεύει δηλαδή. Αλλά να γνωρίζουν ότι το ζήτημα δε μένει ασχολίαστο από τους ανώνυμους  κατοίκους.

Υ.Γ. Φυσικό κι επόμενο είναι να ενοχλεί η ανωνυμία ως δικαιολογία, όταν αυτά που λέγονται ανωνύμως είναι καυτές αλήθειες.

Καλημέρα!

7 σχόλια:

  1. Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στη Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Αυλίζας και της Αγ. Μαύρας με θέμα την εγκληματικότητα παρευρέθηκε και ο νυν Δήμαρχος κ. Φωτιάδης όπως και Υποψήφιοι Δήμαρχοι. Δηλαδή παρεβρίσκονται γενικώς σε Γενικές Συνελεύσεις. Και απότι κατάλαβα, οι Σύλλογοι είχαν και προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η περιοχή έχει και Αντιδήμαρχο, τον Ρομά κύριο Νίκο Μουκάνη αλλά ση Γενική Συνέλευση ήταν απών, ο ρομά με αυθεντικά γυαλιά Ρrada και τη μερσεντές.
    Χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ των Νέων
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4594734

    Αλλά και τα σχόλια του μπλογκ http://menidiatikovima.blogspot.com/2010/09/blog-post_3527.html
    μας λένε κάποιες αλήθειες έστω και ανώνυμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως κάτοικος της περιοχής, και μάλιστα πολύ πριν απ’ όλους εσάς, διαμαρτύρομαι έντονα γιατί δε φτάνει που με ξεσπιτώσατε και καταντήσατε το Ολυμπιακό Χωριό «φωλιά του κούκου», με πιάνετε στο στόμα και στα πληκτρολόγιά σας και μου καταλογίζετε ευθύνες.
    Μάθετε, λοιπόν, ότι πριν έρθετε εσείς, στον τόπο αυτό κατοικούσα μόνος μου, «σαν κούκος» που είμαι. Και σεις, όμως, δεν πάτε πίσω. Απ’ ότι βλέπω τόσα χρόνια όλοι σας είστε σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι. Ούτε βγαίνετε έξω, ούτε διασκεδάζετε, ούτε γελάτε, ούτε χαίρεστε το περιβάλλον. Θα έλεγα ότι ζείτε και σεις «μόνοι σαν κούκοι», αλλά περισσότερο μου θυμίζετε το γείτονά μου, το «μπούφο».
    Τέλος πάντων... κοιτάξτε πως θα ξεμπερδέψετε με τους εργολάβους και την Ο.Χ.Α.Ε., γιατί προβλέπω τελικά να σας στοιχίσει «ο κούκος αηδόνι». Τους ξέρω καλά εγώ αυτούς. Τόσα χρόνια στην περιοχή έμαθα να φυλάγομαι από τα αρπακτικά της περιοχής, «αετούς» και «γεράκια»!
    Με τη φλυαρία μου, όμως, ξέχασα το λόγο της παρέμβασης. Λέτε και επαναλαμβάνετε συνεχώς, ότι «ένας κούκος δε φέρνει την Άνοιξη». Αυτά είναι φτηνές ανθρώπινες δικαιολογίες. Κατ’ αρχήν ποιος σας είπε ότι έχουμε κανένα «κόψιμο», εμείς οι κούκοι, να φέρουμε την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο ή το Χειμώνα; Ως γνωστόν οι κούκοι είμαστε all weather και έχουμε μάθει να χαιρόμαστε όλο το χρόνο τη ζωή μας.
    Άσε που τώρα τελευταία βρήκα παρέα και δεν είμαι μόνος μου. Είμαστε «τρεις κι ο κούκος»!

    Με αγάπη και κατανόηση

    Ο Κούκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυπάμαι Κούκε που ο ΟΕΚ και η Αγγελιπούλου έκοψαν τους πρίνους και σου χάλασαν την ησυχία!

    Όσον αφορά το κόστος. Τι να σου πω Κούκε και τι να σου μολογήσω. Εδώ δεν πληρώνουν τα λίγα τα πολλά θα πληρώσουν;

    Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό θα ήταν να μας έλεγες ποιοι είναι αυτοί που μια φορούν τραγιάσκα και μια ρεπούμπλικα ή έστω ας τους φωτογραφίσεις.

    Μέχρι τώρα έχω παρατηρήσει και καταγράψει μια μεγάλη ποικιλία συμπεριφορών, από τις πιο νορμάλ ως τις πιο αλλόκοτες, αλλά κάτι τέτοιο μου διαφεύγει. Πιθανότατα και σε πολλούς άλλους. Καλό θα ήταν να ξέραμε.

    Μήπως ο κούκος σαν παλιός ξέρει κι αυτός τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Ανώνυμε!
    Μόνον αυτό με τη μεταφορική έννοια φυσικά!

    "Asinus asinum friat".

    Διότι προσωπικά διαπίστωσα κι αυτή τη συμπεριφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως εννοείς Fiat, γάϊδαρος με Fiat δηλαδή; Ή fricat; -:)

    Η μεταφορική έννοια ήταν εξαρχής αυτονόητη. Εσύ νόμισες πως ενδιαφέρομαι για τη στυλιστική εμφάνιση των εν λόγω;

    Τι να πούμε όμως γι αυτούς που εντελώς αβασάνιστα κολλάνε ταμπέλες στους άλλους;

    Τι να πούμε γι αυτούς που κρίνοντας από τη δική τους συνήθεια να τοποθετούνται οπαδικά, δεν διανοούνται ότι υπάρχουν και άλλοι που είναι πιο αντικειμενικοί;

    Τι να πούμε γι αυτούς που υποτιμούν τη νοημοσύνη των άλλων;

    Για να μη σε κουράζω περισσότερο, τι να πούμε για τα πισώπλατα μαχαιρώματα, που δίνουν και παίρνουν;

    Και επειδή για τους πολλούς όλα αυτά είναι ergo, glu capiuntur aves, σταματάω εδώ. Εξ άλλου intelligenti pauca και εγώ έγραψα ήδη πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή