Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΡΙΦΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ!

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε η εφημερίδα "Αδέσμευτη των Αχαρνών", η οποία σήμερα ήλθε στην κατοχή μου, οπότε και μπορώ να σχολιάσω.

Στη σελίδα 11 υπάρχει ο απολογισμός των έργων του κ. Στριφτού την περίοδο 2002 -2006. Τα έργα αυτά προσωπικά δεν μπορώ να τα εκτιμήσω ούτε και να τα κρίνω αντικειμενικά, θεωρώ όμως βέβαιο ότι θα τα εκτιμήσουν και θα τα κρίνουν οι κάτοικοι των Αχαρνών, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την περίοδο αυτή και όπως είναι αναμενόμενο έχουν άποψη.

Στη σελίδα αυτή επίσης αναφέρεται και για τις δεσμεύσεις, (στην περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος), τόσο για την ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών όσο και για το Ολυμπιακό Χωριό. Για το κυρίως πρόγραμμα θα ασχοληθώ σε άλλο μου σχόλιο, προς το παρόν θα αναφερθώ για τις δεσμεύσεις του που αναφέρει για το Ολυμπιακό Χωριό.

1. Πρωταρχικό στόχο βάζει να περιέλθει στην κατοχή του Δήμου το κτίριο του Βατοπεδίου, που όμως ως γνωστόν, με συμβολαιογραφική πράξη ανήκει στον κύριο Πολέμη. Δηλαδή ο κύριος Στριφτός δε γνωρίζει ποιος είναι σήμερα ιδιοκτήτης του κτιρίου που προοριζόταν για το Υπουργείο Εργασίας. Για τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού το πιο συμφέρον, (αν και δεν τους αφορά), θα ήταν να χρησιμοποιηθεί το κτίριο για το σκοπό που κτίστηκε και να το αναλάβει ο πραγματικός του ιδιοκτήτης το Υπουργείο Εργασίας. Η νομική περιπλοκή του θέματος αυτού είναι όμως σε τέτοιο βαθμό που η εξαγγελία του κ. Στριφτού είναι άνευ σημασίας και γράφτηκε για να γραφτεί.

2. Αύξηση σχολικών Αιθουσών. Μια κοινότυπη δέσμευση που θα έπρεπε να λυθεί προ πολλού, αλλά τέλος πάντων είναι μια δέσμευση και τη λαμβάνουμε στα υπόψη.

3. Άμεσες ενέργειες για την απομάκρυνση του υποσταθμού της ΔΕΗ. Το παρόν θέμα δεν αφορά το Ολυμπιακό Χωριό  διότι είναι εκτός του χώρου μας και αμφιβάλω αν γνωρίζει έστω και το 1%  που βρίσκεται ο Υποσταθμός.

4. Άμεση αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων. Εδώ σηκώνει πολύ νερό η συζήτηση. Κατά πρώτο ο κ.Στριφτός πιθανόν να μη γνωρίζει ότι οι εγκαταστάσεις με εξαίρεση το κολυμβητήριο αξιοποιούνται. Αν λοιπόν έχει συγκεκριμένο σχέδιο, να μας το γράψει, πως δηλαδή εννοεί την αξιοποίηση και φυσικά σε σχέση με τα υφιστάμενα αθλητικά σωματεία του Ολυμπιακού Χωριού και να το δημοσιοποιήσει, διαφορετικά λέει λόγια του αέρα χωρίς σχέδιο και όραμα. Από παρόμοια σχέδια έχουμε χορτάσει κύριε Στριφτέ. Και μη νομίσεις ότι είμαστε εύκολα θύματα. Φανφάρες και πολικαντιλίκια σε σημαντικά ζητήματα εδώ δεν περνάνε.

Όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους χρησιμοποιεί μια απαγορευμένη λέξη: τη λέξη "αξιοποίηση". Τη μόνη αξιοποίηση που μπορεί να κάνει ο κύριος Στριφτός είναι στην περιουσία τη δική του και των συγγενών του, εδώ στο Ολυμπιακό Χωριό το μόνο που μπορεί να "αξιοποιήσει" είναι να ζωντανέψει και να καθαρίσει την πράσινη ζώνη και τις πλατείες. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο.

5. Τέλος μας υπόσχεται ΚΑΠΗ. Καλοδεχούμενα.

Τελικό συμπέρασμα.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κύριος Στριφτός όχι μόνο δεν έχει τίποτε ουσιαστικό να προτείνει για τα καυτά προβλήματα ου Ολυμπιακού Χωριού ούτως ώστε να το αξιοποιήσει προς όφελος όλου του Δήμου αλλά βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Και εδώ θα ήθελα να σημειώσω γαι τον κύριο Βαλαβάνη το εξής: Ποια ήταν η συμβολή στις δεσμεύσεις κυρίου Στριφτού που του έθεσαν ή επέβαλαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού του που είναι  κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού;
Εγώ δεν βλέπω καμιά συμβολή. Το αντίθετο θα έλεγα!
Πάντως έχω την υπομονή και για τους άλλους Υποψήφιους Δημάρχους. Φυσικά στα γραπτά.

13 σχόλια:

  1. Έχω ένα ελάττωμα!
    Διαβάζω τοπικό τύπο!
    Και τι ανακαλύπτω!
    Ότι ο Πολιτικός Μηχανικός που ασχολήθηκε με τα κοινά και θέλει και τώρα να ασχοληθεί, δε γνωρίζει ότι όποια οδικά έργα εκτελεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, συμπεριλαμβάνει πάντα και αγωγούς ομβρίων;
    Εντάξει!
    Αν είναι δικηγόρος το κατανοώ αλλά Πολιτικός Μηχανικός και άσχετος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι δουλειά έχει ο Βαλαβάνης με τον Στριφτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Ανώνυμε!
    Είναι απάντηση σε σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κούκου

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=179931&cid=4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι τη φωλίτσα τους ψάχνουν!

    - Άκουσες, Κούκε μου, τι λένε τα πουλάκια;
    - Πουλάκια είναι κι ας κιλαηδούν, πουλάκια είναι κι ας λένε».
    - Άφησ', Αρέτω, τα πουλιά κι ό,τι κι α θέλ' ας λέγουν.

    Υ.Γ. 1 Κούκε άλλα δε λέω, γιατί δε θέλω να δίνω ιδέες! Όποιος έχει τα γένια να βρει και τα κτένια! Εγώ φιλοσοφώ εν τω κανεπέ!
    Υ.Γ.2 Εσύ ως Κούκος που είσαι, μήπως ανακάλυψες τον υποσταθμό της ΔΕΗ που θα καταργήσει ο Στριφτός, για χάρη μας; Μιας και είμαστε στο σχετικό θέμα το αναφέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως Κούκε εμείς οι δυο έχουμε ένα κοινό σημείο:
    Εγώ φιλοσοφώ εν τω καναπέ και αφήνω σε άλλους να φτιάξουν τα πράγματα!
    Και εσύ παρομοίως φιλοσοφείς εν τω δέντρω ενώ αφήνεις άλλον να φροντίσει τους απογόνους σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και να το σοβαρέψω!
    Τώρα τα ανακάλυψε ο Τσέλιγκας ότι λείπουν από το ταμείο;
    Είναι κατόπιν εορτής και πολύ φτηνό προεκλογικό κόλπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για την προεκλογική εκμετάλλευση έχεις δίκιο, αν και δεν αλλάζει η ουσία.

    Εγώ δεν μίλησα ποτέ για καναπέδες, αλλά και δεν κρύβομαι. Πρόσεξε καλύτερα τις IP`s (χρησιμοποιώ 2) και θα καταλάβεις.

    Σε παρακαλώ να αφήσεις επί τέλους τις συκοφαντίες για τους κούκους. Εγώ, φίλε μου, για να προλαβαίνω τις δουλειές μου προσέλαβα την κουκουβάγια ως νταντά (ή αλλιώς βάγια) και την πληρώνω για τις υπηρεσίες της. Γιατί νομίζεις ότι λέγεται κουκου-βάγια; Επειδή φωνάζει κουκουβάου; Ανθρώπινες σαχλαμάρες! Απλούστατα είναι η νταντά (βάγια) του κούκου! :-) Εσείς οι άνθρωποι καμαρώνετε, για μας τους πολυάσχολους κούκους γιατί είναι υποτιμητικό;

    Όσο για τον υποσταθμό, υπάρχουν αυτοί που έχουν πάρει το θέμα της ΔΕΗ εργολαβία. Εμένα, θα μου επιτρέψεις, άλλα έχω σοβαρότερα να ασχοληθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επί της ουσίας Κούκε!
    Το να καταγγέλω μία πράξη μετά από 4 χρόνια σημαίνει κουτοπονηριά!
    Το φυλάω για την κατάλληλη στιγμή. Οπότε γιατί να μην αμφιβάλω;

    Υ.Γ. 1 Δε με ενδιαφέρουν οι IP των αναγνωστών ούτε είναι στην νοοτροπία μου να μάθω ποιος γράφει!

    Υ.Γ. 2 Εγώ είμαι του καναπέ και δεν το κρύβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α! Κατάλαβα. Είσαι Ολυμπιακός !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α! Είσαι και ηλικιωμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή