Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΟΚΡΩΝ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ!

Η μόνη λύση που μας απομένει για να σωθούμε από την υποσχετολογία των Υποψηφίων Δημάρχων, (και Πρωθυπουργών θα συμπλήρωνα), είναι να εφαρμοστεί στο Δήμο Αχαρνών κατά το ήμισυ ένας εκ των νόμων των Επιζαφύριων Λοκρών και να αποτελέσει πιλοτικό πρόγραμμα για όλη τη Χώρα.

Ως γνωστόν ο Ζάλευκος, ο οποίος πρώτος καθιέρωσε το γραπτό ποινικό δίκαιο στους Επιζαφύριους Λοκρούς, καθιέρωσε κι ένα ειδικό άρχοντα που έφερνε την ονομασία "Κοσμόπολις" και ήταν ο καθ ύλη αρμόδιος για την ερμηνεία των νόμων.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης αμφισβητούσε την ερμηνεία, που έδινε ο "Κοσμόπολις", είχε τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση στη συνέλευση των "Χιλίων", που αποτελούσε την ανώτατη κυβερνητική, δικαστική και νομοθετική αρχή. Στην ακροαματική διαδικασία που ακολουθούσε, αν δικαιώνονταν ο πολίτης τότε θανατώνονταν ο "Κοσμόπολις". Στην αντίθετη περίπτωση ο πολίτης, οποίος παρουσιαζόταν με θηλιά στο λαιμό, αυτοκτονούσε.

Προτείνω λοιπόν, να εφαρμόσουμε στο νέο Δήμαρχο Αχαρνών, μία Ζαλεύκεια παραλλαγή.

Στο γραφείο του Δημάρχου να τοποθετηθεί ικρίωμα όπου θα υπάρχει η αντίστοιχη θηλιά. Στην περίπτωση που στο τέλος της 4ετίας ο Δήμαρχος δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, να «αυτορρυθμιστεί» τραβώντας τη θηλιά.

Με αυτόν τον τρόπο ουδείς εκ των Υποψηφίων Δημάρχων δε θα υπόσχεται πολλά και μη υλοποιήσιμα έργα και ταυτόχρονα θα περιορίζεται σε αυτά που είναι δυνατόν να πραγματοποιήσει. Επιπρόσθετα στη διαδικασία της εκλογής θα συμμετείχαν Πολίτες με θάρρος, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, με επίγνωση των υποχρεώσεων που ανελάμβαναν και επομένως δε θα υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγραμμάτων τους ενώ θα ήταν εξαναγκασμένοι να επιλέξουν για συνεργάτες  ό,τι καλύτερο διαθέτει η τοπική κοινωνία.

Συνεπώς με βάση την αρχή της δικαιοσύνης θα έχουν ρυθμιστεί «επί δικαίω» οι σχέσεις των πολιτών με τους υποψήφιους Δημάρχους.

Αφού λοιπόν υπόσχεσαι, σημαίνει ότι είσαι σε θέση να υλοποιήσεις τα υποσχεθέντα. Εάν δεν τα υλοποιήσεις σημαίνει ότι με δόλιο τρόπο υφάρπαξες τους ψήφους μας άρα «αυτορρυθμίσου».

Δηλαδή ipso facto!

6 σχόλια:

  1. Καλώς ο περίπατος των υποψηφίων, μειώνει και τη χοληστερίνη, αλλά στο δια ταύτα στρίβουν δια του αρραβώνος.

    Για αυτό η επιβάλλεται η λύση Ζάλευκου, για να δουν πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ θα διαπίστωνα και την ικανότητα του κυρίου Τοπαλλιανίδη, να υλοποιήσει την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το οτι εισαι ορτινατσα των πλουσιων φενεται και φυσικα πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προτιμώ να είμαι ορτινάτσα της πλουτοκρατίας παρά τσανάκι της Παπαρήγα και των δεκάδων τεμπελχανάδων που κατοικοεδρεύουν στον Περισσό.

    Εσύ πάντως κοίταξε να ανοίξεις κανένα βιβλίο αυτών που υποτίθεται ενστερνίζεσαι την κοσμοθεωρία τους. Διότι από το Ριζοσπάστη δεν κατανοείται ούτε ο Μαρξ ούτε ο Ένγκελς. Το πολύ πολύ να διαβάσεις καμιά μπαρούφα της Κανέλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κωστακη δε φτανη που εισε ραγιας το παραδεχεσε κιολαςκαι καθως δηλωνης και διαβασμενος θα γνωριζης τη ελεγε ο λεννιν για τα παιδια της πληστρας που ηταν ορτινατσεε της πλουτοκρατιας
    εγω ενας απλος οικοδομος ειμαι εση θα ξερης καλητερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "οικοδόμε"!

    Δε γνωρίζω ακριβώς τι έχει πει ο Λένιν για τις ορντινάστες, (Ξέρεις δε μελετώ ΚΟΜΕΠ και Λιάνα Κανέλλη) αλλά να είσαι βέβαιος ότι γνωρίζω πάμπολλα τσάνακια που κατοικοεδρεύουν στον Περισσό.

    Εσύ πάντως εξαιρείσαι. "Οικοδόμος" παλληκάρι είσαι, που λέει και το καζαντζίδειο άσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή