Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΑΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Τελευταία άρχισα να διαβάζω τον τοπικό τύπο των Θρακομακεδόνων. Παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον και ιδίως τα άρθρα που εκφράζουν τις ανησυχίες  των κατοίκων για το μέλλον της Πόλης των σε σχέση με  τη νέα  κατάσταση που διαμορφώνεται από την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης». Για παράδειγμα στο τεύχος του Σεπτεμβρίου της τοπικής εφημερίδας «Εν τη Πόλει», ένας εκ των αρθρογράφων βαθιά προβληματισμένος αναρωτιέται: αφού μόνοι τους ως ανεξάρτητος Δήμος δεν κατάφεραν να διορθώσουν κάποια πράγματα, είναι δυνατόν να τα διορθώσει ο γεμάτος προβλήματα Δήμος Αχαρνών;

Και ανήσυχος διερωτάται, αν θα ολοκληρωθεί το αποχετευτικό σύστημα των Θρακομακεδόνων, αν θα φροντίζει για το μάζεμα των σκουπιδιών η νέα Δημοτική Αρχή, αν θα φροντίζει για τη συγκοινωνία, αν θα φροντίζει για την τήρηση της νόμιμης οικοδόμησης, για τα πεζοδρόμια, τα σχολεία, για τον εκχιονισμό κλπ κλπ.κλπ.

Και δικαίως ανησυχεί ο τέως Δημότης Θρακομακεδόνων και από τις 7 Νοεμβρίου Δημότης Αχαρνών, διότι πολύ καλά γνωρίζει τι συνέβαινε και τι συμβαίνει στο γειτονικό αλλά τώρα υποψιάζεται ή έστω φοβάται ότι όλα αυτά που ταλανίζουν το Δήμο Αχαρνών, θα εμφανιστούν και στο δικό του Δήμο.  

Βέβαια σε μας τους πρώην Εξωαχαρνίτες, δε μας προκαλεί εντύπωση. Διότι γνωρίζουμε καλά κι από πρώτο χέρι την "φροντίδα" που επέδειξε σε ολόκληρη την τετραετία η Δημοτική Αρχή για τις λίγες έως ελάχιστες υποχρεώσεις που είχε απέναντί μας.

Αλλά βρε παιδί μου να ανησυχούν κι οι Θρακομακεδόνες, αν και θα έχουν κάποια σημαντικά προνόμια ως πρώην Δήμος; Και όχι μόνο αυτό! Έχουν κι έναν Συνεταιρισμό που έχει δύναμη, περιουσία και αστικά δικαιώματα!

Αλίμονο σε μας τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού, που χωρίς ουσιαστική οργάνωση, θα είμαστε έρμαιο των περιστάσεων.


1 σχόλιο:

  1. Μπορεί να ανησυχούν οι Βόρειοι Γείτονες αλλά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Διαβάζω ολοσέλιδη διαφήμιση υποψηφίων που κατάγονται από τους Θρακομακεδόνες, το πρόγραμμά που έχουν καταθέσει στο συνδυασμό τους για τους Θρακομακεδόνες και υποθέτω ότι θα δεσμεύεται και ο Συνδυασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή