Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!

Οι  εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής θα αποτελέσουν ούτως ή άλλως κλειδί για τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις όχι μόνο στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος και της μείζονος αντιπολίτευσης  αλλά και στο χώρο της Αριστεράς.

Σε αυτή την εκλογική μάχη, θέλοντας και μη θέλοντας  αποδίδεται ιδιαίτερη πολιτική σημασία από όλες τις ηγεσίες των κομμάτων.

Η ηγεσία του  ΠΑΣΟΚ προσδοκά να είναι  νικητής στη  πολυπληθέστερη περιφέρεια της Χώρας ειδικά από τη στιγμή  που το σύνολο σχεδόν των Υποψηφίων Περιφερειαρχών κατέρχονται με «αντιμνημονιακή σημαία». Μια ήττα, σίγουρα θα κτυπήσει καμπανάκι. Απλά δε γνωρίζουμε πόσο δυνατό θα είναι.

Ο Σαμαράς ελπίζει να μπει στο δεύτερο γύρο το πουλέν του, αφού ήταν προσωπική επιλογή του. Ενδεχόμενη μη εισδοχή στο Β΄ γύρο, θα αυξηθούν  οι «κρυπτοντορικές» και οι «κρυπτοκαραμανλικές» φωνές και ο ίδιος θα αμφισβητηθεί σφόδρα για τις επιλογές του.

Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί το ΛΑΟΣ και στο ΚΚΕ. Οι εκλογές στην Περιφέρεια δε θα σηματοδοτήσουν καμιά εξέλιξη αφού και τα δύο κόμματα παρά την υποτιθέμενη ιδεολογική τους διαφορά και τρόπο διοίκησή τους, παραμένουν προσωποπαγή και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ελέγχουν τις όποιες διαφωνίες ή διαφορετικές φωνές.  Εξάλλου δεν έχουν να προσφέρουν και τίποτε το ιδιαίτερο.  Το ένα απλώς λαϊκίζει και το άλλο ζει στο καβούκι του με στόχο τη διασφάλιση της παρουσίας του στα πολιτικά τεκταινόμενα της Χώρας χωρίς καμία προσφορά στους πολίτες. Με λίγα λόγια. Για το ΚΚΕ ισχύει το: Ex nihilo nihil!  

Στην άλλη Αριστερά, οι αναλυτές θεωρούν ότι θα υπάρχουν μετεκλογικές εξελίξεις, ιδίως στο χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Η στήριξη συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ την κάθοδο του Αλαβάνου και η στήριξη Μητρόπουλου από το ΣΥΝ, δημιούργησε  πλήγμα στην ενιαία έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά θα έχει ενδιαφέρον η μετεκλογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι/Πράσινοι απλά θα καταμετρήσουν τις δυνάμεις των, ενώ τo γκρουμπούσουλο  «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» του φίλου μου του Άγγελου, ως συνήθως θα πάρει τους τρεις και τον κούκο. Ήθελα νάξερα από το 1989 δε βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια;  

Τέλος υπάρχει η περίπτωση ΔΗΜΑΡΑ, που φαίνεται ότι θα είναι αυτός αντίπαλος του ΣΓΟΥΡΟΥ και με πολλές πιθανότητες να εκλεγεί στο Β΄ Γύρο

Εν αναμονή λοιπόν

Η 7η Νοέμβρη ultima ratio.

Υ.Γ. Η αυτού εξοχότης η αφεντομουτσουνάρα μου ήδη έχει ετοιμάσει το ψηφοδέλτιο με το σχετικό  τίτλο και τις κατάλληλες για την περίσταση φωτογραφίες. Θα κάνω τον κόπο να το τοποθετήσω στην κάλπη με την ελπίδα ότι θα γελάσουν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

2 σχόλια:

  1. δεν φτανη βρε αγωνιστη του καναπε οτι εισαι του καναπε αλα λες στον κοσμο να μην αντιδραση και να καθεται να κλεη στο σπιτι τουαξιος ο μησθοσου γιατι πρι αυτου προκηταιενας οικοδομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε Χαλικά!

    Πως δεν του λέω να αντιδράσει;
    Να αντιδράσει τον προτρέπω ρίχνοντας μια μούτζα σε όλους, αρχής γενομένης με τους ΑΕΡΓΟΥΣ "επαναστάτες" του Περισσού και εν σνεχεία σε όλους τους υπόλοιπους μικρούς και μεγάλους φύρερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή